სამცხე-ჯავახეთის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ინჟნერიის, აგრარულ და საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა ფაკულტეტის ბაზაზე 2024 წლის 27 დეკემბერს ჩატარედება სემინარი თემაზე:
სასაკლაოებზე დაკლული ცხოველების დათვალიერების მეთოდოლოგიის დემონსტრირება. ტუბერკულოზის ნიშნების მქონე ცხოველების იდენტიფიცირება.
აღწერა: პრაქტიკული ვებინარი განკუთვნილია ვეტერინარებისთვის, ვეტერინარი სტიდენტებისთვის, სანიტარიულ-ეპიდემიოლოგიური კონტროლის სპეციალისტებისთვის, სასაკლაოს თანამშრომლებისთვის, ფერმერებისა და მეცხოველეობის მუშაკებისთვის, რომლებიც დაინტერესებულნი არიან ცხოველებში ტუბერკულოზის დიაგნოსტირების პრაქტიკული უნარების დაუფლებით. მონაწილეები ისწავლიან, როგორ უნდა შეისწავლონ დაკლული ცხოველების ტანხორცი და შინაგანი ორგანოები, აიღონ და დააფასოონ შესაბამისი ნიმუშები, ასევე ვის მიმართონ ნიმუშების შემდგომი კვლევისთვის.
მთავარი თემები:
- ზოონოზური ტუბერკულოზი: სიღრმისეული ანალიზი
- ტუბერკულოზის პრაქტიკული დიაგნოსტიკა:
ა) დაკლული ცხოველის ლიმფური კვანძებისა და ფილტვების ვიზუალური დათვალიერება;
ბ) ნიმუშების აღება, შენახვა, შეფუთვა და გაგზავნა შესაბამის ლაბორატორიაში შემდგომი კვლევისთვის;
გ) ინფიცირებული გვამების განადგურების სწორი მეთოდები: სანიტარიული სტანდარტები და მოთხოვნები;
დ) მოწყობილობებისა და ტერიტორიების დეზინფექცია ინფიცირებულ ცხოველებთან მუშაობის შემდეგ;
ე) ტუბერკულოზის ფერმებში გავრცელების პრევენციის ზომები;
Description: This practical webinar workshop is intended for veterinarians, veterinary students, sanitary-epidemiological control specialists, rangers, farmers and livestock workers who want to gain practical skills in the diagnosis of tuberculosis in animals. Participants will learn how to properly examine animal carcasses, take and preserve corresponding samples and to who address these samples for further study
Main Topics:
1. Zoonotic Tuberculosis: An In-Depth Examination.
2. Practical diagnosing of tuberculosis:
a) Visual examination of lymph nodes and lungs of carcasses;
b) Sample collection, preservation, packing, and shipment to corresponding laboratory for further study;
c) Proper methods for disposing of infected carcasses: sanitary standards and requirements;
d) Disinfection of equipment and premises after handling infected animals;
e) Measures to prevent the introduction of tuberculosis into farms;